ACTIVITEITENAGENDA ARCHIEF

Aankondiging Drentse Historische Vereniging
Op zaterdag 7 april 2018 organiseert de Drentse Historische Vereniging haar tweejaarlijks symposium.
Dit jaar staat het symposium in het teken van de Genetische Genealogie. We zijn trots dat we sprekers van gerenommeerde universiteiten uit België en Nederland hebben kunnen aantrekken, die uitleggen wat DNA-onderzoek betekent voor familieonderzoek. En daarnaast spreken een aantal enthousiaste genealogen over hun praktische ervaringen daarmee. Er werd één maal eerder in Nederland een kleiner symposium gehouden over dit onderwerp. Dus wij zijn trots dat we nu een volledig dagprogramma hebben over Genetische Genealogie.
Via de website van de Drentse Historische Vereniging kan men zich aanmelden voor het symposium:
www.drentsehistorischevereniging.nl

24 en 25 maart
Boeken- en platenmarkt
Vanwege een nog steeds grote voorraad boeken en platen wordt er een extra boeken- en platenmarkt georganiseerd.
Open: zaterdag van 09.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 – 17.00 uur,
toegang gratis.

Lezing
Een lezing van dhr. Chris Beuker over zijn boek 'Communistisch verzet in Friesland 1925-1945'.
Aanvang: 14.00 uur,
Toegang leden € 1, niet-leden € 3.

Videofilm
Een videofilm van At van Praag over zijn moeder Antje van Praag-van der Veen,
over haar strijd en die van haar generatie tegen armoede en onderdrukking,
met een inleiding en toelichting door dhr. Chris Beuker.
Aanvang: 14.00 uur,
Toegang leden € 1, niet-leden € 3.

Aankondiging Drents Archief
Op zaterdag 27 januari 2018 vindt de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis plaats in het Drents Archief. De dag begint met de lancering van de notariële akten online door EU-politica Marieke Sanders-ten Holte. Haar voorouders kwamen uit Sleen en Dalen en waren daar grootgrondbezitter, burgemeester en advocaat-procureur. Voor nadere informatie zie www.drentsarchief.nl
Aanmelden voor deze dag kan via info@drentsarchief.nl of 0592 313523,
dit graag vóór 20 januari doen.