Tips voor bezoek aan De Koele

Als u met de auto komt kunt u parkeren op de parkeerplaatsen aan de Boerestreek (ca. 10 min. lopen) en tegenover restaurant De Bosberg (ca. 5 min. lopen), beide aangegeven met een P in de situatieschets. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen. Parkeren in de berm vlakbij het openluchttheater wordt niet geadviseerd om te voorkomen dat de weg niet meer bereikbaar is voor ambulance/brandweer.

Komt u met openbaar vervoer? Vanaf bushalte Appelscha Steegdenkwartier is het ca. 15 min. lopen via de van Emstweg. Plan uw reis via www.9292ov.nl

De ingang van het openluchttheater is aan de Bosberg, vanaf de weg loopt een semi-verhard pad, licht golvend, van ca. 150 m. naar het openluchttheater. Indien gewenst kan gebruik worden gemaakt van een rolstoel (geef dit s.v.p. tijdig door aan het aanspreekpunt van de commissie Openluchttheater, H. de Jong, 06-23626156).

De “deuren” van het openluchttheater gaan bij middagvoorstellingen om 13.30 uur open en bij avondvoorstellingen om 19.00 uur. Bij de entree worden uw tickets gescand en eventueel kaartjes verkocht, zorg ervoor dat u de juiste tickets meeneemt. De tickets zijn ongeplaceerd, u mag zelf weten waar u gaat zitten. U kunt plaatsnemen op een van de kuipstoeltjes (581) of aan de zijkanten op de betonnen rand (ca. 300 zitplaatsen). Voor het laatste kunt u een kussentje meenemen. Heeft u voorkeur voor een bepaalde zitplaats, dan adviseren wij u er voor te zorgen dat u tijdig in “De Koele” bent. De voorstellingen starten om 14.30 of om 20.00 uur, verwachte eindtijd is 17.00 of 22.30 uur.

In “De Koele” kunt u koffie/thee, fris en licht alcoholische drankjes kopen. Om de verkoop van consumpties soepel en vlot te laten verlopen worden consumptiemunten verkocht. De munten kosten € 2.50 per stuk en kunnen bij de ingang worden gekocht, betaling kan contant of via pin.

Na afloop van een evenement zijn muntjes niet inwisselbaar voor geld, ze blijven geldig voor latere evenementen. Meegebracht eten/drinken mag niet worden genuttigd.

  • Er is een invalidentoilet.
  • Er zijn 8 invalidenplaatsen
  • Er zijn 2 damestoiletten en 2 herentoiletten

Uiteraard gaan wij uit van mooi weer maar mocht het zo zijn dat de weergoden ons niet goed gezind zijn dan is het verstandig een regenponcho mee te nemen want paraplu’s zijn niet toegestaan.

In het openluchttheater, midden in het Drents-Friese Wold, geldt een rookverbod.

  • Voor het geval de temperatuur wat lager is, kan een dekentje/kussentje uitkomst bieden.
  • Na afloop van een avondvoorstelling kan het handig zijn een zaklampje mee te nemen.
  • Er kunnen film- of foto opnames worden gemaakt
  • Er is cameratoezicht.

Versie 2024